
Klimatvänligt men miljöskadligt - hur långt kan vi gå?
Miljö och klimat är nära sammanlänkade, men de är inte alltid samma sak. I strävan efter att uppnå klimatmålen kan vi tvingas vidta åtgärder som skadar den lokala miljön. Frågan är då: var går gränsen mellan vad som är nödvändigt och vad som är försvarbart?

Vänsterns dimridå - ett hot mot klimatet
Många vill se en förändring för klimatet och en ljusare framtid. Om inte för sig själva så för framtidens befolkning. Innebär det, bara för att många säger samma sak, att alla menar samma när det kommer till att rädda klimatet? Missar vi många gånger att framföra vad vi vill göra för klimatet och framförallt hur vi vill göra det?

Är makten verkligen värd mer än demokratin?
Sverigedemokraterna är ett parti som bygger hela sin existens på hat, splittring och bakåtsträvande. De är ett socialkonservativt, nationalistiskt och högerpopulistiskt parti som är villiga att slå sönder demokratins fundament för att få makt. De är också ett parti som så kallade liberaler valt att samarbeta med. Men hur länge kan samarbetet fortsätta? När är gränsen nådd?

Visste du att det är val i år?
Om du höjer på ögonbrynen åt detta och måste googla “är det val i år?” är du inte ensam. Faktum är att sex av tio personer inte har en aning om att det är val i år. Om du är en av dem, då är det hög tid att börja läsa på!

Framtidens liberalism - En oskriven berättelse
Liberalismen är på nedgång, inte bara här i Sverige, utan i hela Europa. Vi befinner oss i en tid av splittring och misstro. Misstro mot människor, misstro mot demokrati. Det är lätt att ta vår frihet för given.
Inte skulle väl Sverige bli en auktoritär diktatur?

Vi behöver en europeisk identitet
De senaste åren har begreppet “svenska värderingar” nämnts allt oftare, och fått större påverkan på de inrikespolitiska diskussionerna. Begreppet har gett upphov till splittring inom den politiska vänstern och högern, men det har även visat på hur vi i Sverige snarare fokuserar på vår nationella identitet än vår europeiska.

Vägval för Europeiska Unionen
Sedan unionens bildande har ingen av medlemsstaterna varit i krig, varken med varandra eller med utomstående länder. I fredstid har länderna kunnat stärka sina egna och varandras ekonomier och på sätt byggt ett starkare Europa tillsammans.
Vad är nyckeln framåt?